IMUNA


Wat is IMUNA
IMUNA is een internationale jongerenconferentie, die jaarlijks gehouden wordt op het Murmellius Gymnasium, waarbij honderden deelnemers van over de hele wereld samen komen om te debatteren over actuele problemen. Hierbij moet je denken aan een debat gelijkend op die van de Verenigde Naties. Dat houdt in dat iedere deelnemer een toegewezen land vertegenwoordigt gedurende het weekend, daarbij denkend aan hun belangen op het gebied van het besproken probleem. 

Waarom je mee moet doen
Dankzij het internationale karakter dat de conferentie draagt, zal er het gehele weekend Engels gesproken worden. Dat maakt deelnemen niet alleen ontzettend leuk, maar tegelijkertijd ook heel leerzaam. Op deze manier zullen je vaardigheden in openbaar spreken, in dit geval in het Engels, aanzienlijk verbeteren. Daarnaast zul je een hoop nieuwe mensen ontmoeten, afkomstig uit zowel binnen- als buitenland. Afgelopen jaar hebben we ruim 400 deelnemers mogen ontvangen, onder andere uit Turkije, Spanje en Duitsland.

Hoe je mee kan doen
In de eerste plaats kun je uiteraard mee doen als delegate. Aan het MUN-debat zitten verschillende regels gebonden, waarmee je al kennis kunt maken alvorens de conferentie plaatsvindt. Op school wordt er iedere week een MUN-meeting georganiseerd, waar je kan oefenen aan de hand van een soortgelijk debat.

Verder kun je je opgeven als press member. Als press member ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming van de IMMUNE, het dagelijkse krantje van IMUNA.

Er zijn echter nog vele andere mogelijkheden om deel uit te maken van IMUNA. Zo kun je bijvoorbeeld helpen als Admin of als Catering Assistant.  Als Admin vervul je taken binnen het debat, zoals het rondbrengen van briefjes tussen delegates voor communicatieve doeleinden of het tellen van de stemmen. Catering Assistants verzorgen de lunch en het verkoop van eten gedurende de conferentie. Voor beide posities geldt dat je al aardig de sfeer kunt proeven, maar het vloeiend spreken van Engels nog geen vereiste is, wat deze functie ideaal maakt voor leerlingen uit de onderbouw. Dat neemt uiteraard niet weg dat je als bovenbouwer ook van harte welkom bent om te helpen! 

Delegates brengen hun stem uit

Gastgezin en/of vriend van IMUNA
Een groot aantal deelnemers zal ondergebracht worden in een gastgezin. Het aanbieden van housing is alleen mogelijk met hulp van u! Jaarlijks geven een hoop leerlingen in overeenstemming met hun ouders zich op om gastgezin te worden, waar wij hen zeer dankbaar voor zijn. Uit eerdere jaren is gebleken dat het dienen als gastgezin een ontzettend leuke ervaring is.

Tenslotte kunt u zich ook aansluiten bij vrienden van IMUNA. In ruil voor een door u vastgestelde bijdrage, bieden wij u de IMMUNE, het dagelijkse krantje, en een rondleiding aan. In feite is het dus een vorm van sponsoring. Afgelopen jaren hebben wij met het opgehaalde geld onze conferentie nog professioneler kunnen aankleden en hebben wij de debatten naar een nog hoger niveau getild.  Wij hopen dit de volgende jaren te kunnen voortzetten met uw hulp!

Inschrijfformulieren zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de conciërge, dus geef je/u snel op! Verdere informatie en deadlines zijn te vinden op imuna.nl en de facebookpagina. Mocht je/u nog vragen hebben, aarzel dan niet om te mailen naar secretariat@imuna.nl. Hopelijk tot snel!