Kunst en Cultuur

MUZIEKTHEATERLAB

Bij het MTL werken we gedurende het schooljaar aan het maken van een voorstelling. Na de audities krijgen de deelnemers een training op het gebied van spel, zang, songwriting, dramaturgie en tekstbehandeling. Je ontwikkelt je als makende speler onder leiding van Pepijn en Tamara. Als deelnemer word je actief betrokken bij het maakproces. We werken steeds toe naar een voorstelling vlak voor de meivakantie.

Voor meer informatie kun je terecht bij meneer Van der Sande.

DE SALON<span style="font-size: 12.0pt;mso-fareast-font-family:&quot;Times New Roman&quot;;color:black">

Tijdens de Salon kun je je talenten tentoonspreiden. Alle kunsten zijn welkom! Je kunt een gedicht voordragen, een dans laten zien, en ook kun je een instrumentaal stuk of een lied ten gehore brengen. Iedereen uit elke jaarlaag mag meedoen; de Salon is voor de hele school. Het is uiteraard ook heel erg leuk om te komen kijken, de acts zijn altijd heel divers en zeer de moeite waard!

Wanneer: Donderdag 14 maart
Aanmelden kan bij meneer Van der Sande

DE SCHOOLBAND

In de schoolband wordt er samen muziek gemaakt. Elke leeftijd, elk instrument en elk niveau is welkom; de muziek wordt op zo'n manier gearrangeerd dat iedereen op een uitdagende manier kan musiceren. De nadruk zal liggen bij lichte muziekgenres, zoals pop en rock, maar instrumenten die doorgaans ingezet worden bij klassieke muziek, zoals bijvoorbeeld strijkers, zijn ook zeker welkom! Door het jaar heen zijn er meerdere presentatiemomenten, o.a. tijdens De Salon.
Geef je op bij meneer Engel


TEKENCLUB

Of je nou Kunst in je pakket hebt of niet, tekenen is een activiteit waar je enorm veel intelligentie en creativiteit in kwijt kunt. Voor leerlingen uit klas 4, 5 en 6 organiseren we dit jaar vier teken-middagen (van 15.15-17.30 in lokaal 202):

dinsdag 25 oktober (thema vrij)
dinsdag 20 december (thema licht-op-donker)
donderdag 18 januari (thema stilleven)
dinsdag 18 april (thema beeldhouwkunst)

Belangstelling? Geef je voor één of meer van deze data op bij JAX (jax@murmellius.nl) en/of CAS (cas@murmellius.nl)