RESET Generation
leerlingen van het Murmellius tonen hun werk in Museum Kranenburgh
The Roaring Twenties in Museum Kranenburgh: de tentoonstelling
De Roaring Twenties, honderd jaar geleden, waren het startpunt van een nieuwe tijd. Na de Eerste Wereldoorlog en de Spaanse Griep snakten mensen naar verandering. Men vierde de vrijheid, vrouwen eisten gelijke rechten op en technologische ontwikkelingen zorgden voor ongekende nieuwe mogelijkheden. Kunstenaars, vormgevers en mode-ontwerpers waren de voorhoede: in hun werk tekende zich een nieuwe wereld af. Ook nu leven we in roerige tijden: een wereldwijde pandemie, een klimaatcrisis, politieke onrust en grote protesten. De grenzen tussen man en vrouw vervagen verder, en nieuwe ideeën over de samenleving krijgen voorzichtig vaste voet aan de grond. En ook nu zien we dat kunstenaars, designers en mode-ontwerpers deze nieuwe ideeën gebruiken als basis voor hun werk. Is het tijd voor radicale verandering?
Museum Kranenburgh toont kunst, mode en vormgeving uit de jaren 1920 en 2020 naast elkaar, en laat zien dat ze veel gemeen hebben.
RESET Generation: de nieuwe generatie aan zet
Nu is de nieuwe generatie aan zet. Hoe kijken jongeren naar deze thema’s? Museum Kranenburgh nodigde leerlingen van het Murmellius Gymnasium uit om een eigen visie op de Roaring Twenties te geven. Het resultaat is RESET Generation: een scholierententoonstelling in het kader van The Roaring Twenties.
Na een inspiratielezing door de internationaal vermaarde fotografen Blommers & Schumm bezochten de leerlingen Museum Kranenburgh. Vervolgens maakten ze een eigen werk, geïnspireerd op de tentoonstelling.
Vanwege de coronamaatregelen heeft de opening de vorm van een open inloop, en is er een beperkt aantal mensen in de tentoonstellingsruimte toegestaan. Het kan zijn dat u wordt gevraagd even te wachten totdat er plek is. Toon bij binnenkomst uw coronatoegangsbewijs, en draag in het museum een mondkapje.
Kijk op de website van Museum Kranenburgh.