Bring your own device - BYOD - laptopbeleid

Indien je zelf een laptop aanschaft voor school dient deze aan de volgende minimumvereisten voldoen:

Het apparaat moet kunnen werken op Windows 11 en we gaan uit van een accuduur van minimaal acht uur omdat tussendoor op school opladen niet goed mogelijk is. Let u op het gewicht van de laptop: het is aan te bevelen om onder de 1,5 kilo te blijven.  Een gamelaptop is om deze redenen niet aan te bevelen. Zorg ook dat de laptop stootbestendig is. 

Mediatheek

Sinds oktober 2001 heeft het Murmellius Gymnasium een mediatheek. De mediatheek is toegankelijk voor alle leerlingen. De mediathecaris is mevrouw S. van Waardenberg. In samenwerking met vrijwilligers zorgt zij voor de gehele organisatie van de mediatheek.
De mediatheek is in principe dagelijks geopend. In verband met beschikbaarheid van vrijwilligers kan hiervan afgeweken worden. 
In de mediatheek kun je rustig zitten werken aan opdrachten of huiswerk. Naast computers heeft de mediatheek alle studieboeken die worden gebruikt, deze zijn alleen voor de dag zelf uitleenbaar. Per vak staan er diverse naslagwerken in de kast. Er staan genoeg informatieve boeken en tijdschriften om even lekker in te lezen. De nieuwste boeken liggen op de aanwinstentafel. Voor de tijdschriften is er een aparte tijdschriftenkast (de oudere nummers liggen onder de plank).
We hebben een behoorlijk aantal abonnementen, om een idee te geven: de Kijk, National Geographic, Psychologie.
Elke dag kun je de Volkskrant en het Noordhollands Dagblad inzien, de kranten van de laatste 14 dagen worden bewaard.
Als je van de pc’s gebruik wilt maken, kan dat alleen voor schoolwerk. Privé-zaken op de pc doe je elders, er is een meekijkprogramma en dat wordt ook gebruikt.

Download reglement 

Heb je vragen en/of wensen, neem dan contact op met de mediathecaris of de vrijwilligers via mediatheek@murmellius.nl

Of met behulp van deze link.